Politie moet barbecues stilleggen

Politie moet barbecues stilleggen

Foto: Photo News

Liedekerke / Ternat / Affligem / Roosdaal -

De politiezone TARL heeft vorige week opnieuw 46 processen-verbaal opgesteld voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Het merendeel ging om inbreuken tegen het samenscholingsverbod en niet-essentiële verplaatsingen.

De politiezone TARL heeft dagelijks drie extra patrouilles op de baan voor de handhaving van de coronamaatregelen in Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke. Van maandag 11 tot zondag 17 mei resulteerde dat opnieuw in een reeks processen-verbaal.

In Roosdaal en Liedekerke werden barbecues met zeven genodigden en meer dan vier mensen van verschillende families stilgelegd. Bij andere samenscholingen ging het vaak om mensen die samen alcohol nuttigden, onder meer aan een picknicktafel, een tankstation en een voetbalveld.

Geen mondmasker

In Liedekerke en Roosdaal werden hoeveelheden cannabis in beslag genomen. Op de Brusselbaan in Affligem werd een proces-verbaal opgesteld voor overtreding van de openingsuren van een winkel aan een tankstation. Aan de stations in Liedekerke en Ternat werden vier mensen geverbaliseerd voor het niet dragen van een mondmasker.

Het parket van Halle-Vilvoorde voert een streng vervolgingsbeleid. Meerderjarigen ontvangen in eerste instantie een voorstel tot betaling van een minnelijke schikking van 250 tot 750 euro. Bij recidive worden ze gedagvaard voor de correctionele rechtbank in Brussel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio