Rik Verbrugghe gelooft in de roze droom van Remco Evenepoel: “Hij heeft de kwaliteiten om over drie weken te schitteren”

Rik Verbrugghe gelooft in de roze droom van Remco Evenepoel: “Hij heeft de kwaliteiten om over drie weken te schitteren”

Remco Evenepoel heeft alles om een hele Ronde van Italië te schitteren. Dat is de mening van Rik Verbrugghe.

De Belgische bondscoach stond negentien jaar geleden te pronken in de roze trui na winst in de proloog van de Giro. Die van dit jaar start op 3 oktober, kan Remco Evenpoel dan hetzelfde flikken?

“Ik wens hem dat alvast toe”, aldus Verbrugghe bij de RTBF. “Het is ook heel goed mogelijk want de proloog past bij hem. Het idee was om Remco twee weken te laten rijden in de Giro, maar wat is het plan nu? Zal er vastgehouden worden aan dat oorspronkelijke plan? Renners hebben nog veel energie door de pauze van het seizoen en willen zo veel mogelijk koersen. De motivatie is aanwezig.”

“Dus misschien wil Remco zichzelf testen over drie weken in plaats van twee. Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om over drie weken te schitteren. België wacht al lang op zijn type renner, maar hij is nog erg jong. Of ik begrijp dat hij kiest voor een eerste grote ronde, ten koste van (bijna) alle klassiekers? Ik begrijp die redenering volledig. Daardoor krijgt hij een pak meer koersdagen in de benen en de kans om veel te leren.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.