Euroleague, met Sam Van Rossom en Ismael Bako, beslist maandag over herstart of niet

Euroleague, met Sam Van Rossom en Ismael Bako, beslist maandag over herstart of niet

Foto: Photo News

De Euroleague, met Belgian Lions Sam Van Rossom (Valencia) en Ismael Bako (Villeurbanne), beslist maandag of het de competitie deze campagne nog hervat.

De elf clubs (Anadolu Efes Istanbul, Baskonia, CSKA Moscow, Barcelona, Fenerbahçe Istanbul, Maccabi Tel Aviv, Olimpia Milano, Olympiakos Pireaus, Panathinaikos Athene, Real Madrid en Žalgiris Kaunas) met langdurige contracten in de Euroleague nemen de beslissing. In de Euroleague strijden 18 ploegen voor de Europese clubtitel. Het is de belangrijkste Europese competitie en dus zeg maar de Europese NBA.

De Euroleague ligt omwille van het corona-virus sinds 6 maart stil. Sam Van Rossom staat na 28 van de 34 speeldagen van de reguliere fase met Valencia op een gedeelde negende plaats. Ismael Bako met Villeurbanne en met 10 op 18 op de vijftiende plaats. De top 8 is geplaatst voor de kwartfinales.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.