Liefst 34,3 miljoen euro op 1 jaar: tennister Noami Osaka best betaalde vrouwelijke atlete

Liefst 34,3 miljoen euro op 1 jaar: tennister Noami Osaka best betaalde vrouwelijke atlete

Foto: AFP

De Japanse tennister Naomi Osaka (22) steekt Serena Williams voorbij als beste betaalde vrouwelijke atlete het afgelopen jaar. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes verdiende de tweevoudige Grandslamwinnares 34,3 miljoen euro en daarmee doet niemand beter van haar vrouwelijk collega’s in de sportwereld.

Het vorige record stond op naam van Maria Sjarapova. De Russische ex-collega van Osaka wist in 2015 27,3 miljoen op haar bankrekening bij te schrijven.

Volgende week pas publiceert Forbes zijn jaarlijkse top 100 van grootverdieners in de sportwereld, maar het blad verklapte nu al dat er naast Osaka (nummer 29) nog een tweede vrouw in de top 100 staat. Serena Williams staat op plek 33 in het lijstje, met een verzameld bedrag van 33 miljoen euro. De overige 98(!) plaatsen worden dus ingenomen door mannelijke atleten.

Sponsorcontracten

Osaka, op de wereldranglijst naar de tiende plaats afgezakt, won de afgelopen twaalf maanden slechts twee toernooien (Osaka en Peking) en dankt haar eerste plaats vooral aan een sponsorcontract met Nike ter waarde van 10,9 miljoen euro.

Ze was ook één van de gezichten van de Olympische Spelen die dit jaar in haar land zouden plaatsvinden en dat leverde haar nog meer lucratieve contracten op. Onder meer All Nippon Airways, BodyArmor, Mastercard, Nissan Motor, Nissin Foods Holdings, Procter & Gamble, Shiseido en Yonex gingen met de Japanse in zee.

Liefst 34,3 miljoen euro op 1 jaar: tennister Noami Osaka best betaalde vrouwelijke atlete
Osaka klopte Williams in de finale van de US Open van 2018 Foto: AFP
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.