Tsjechische voetbalcompetitie start dit weekend, Slovakije wil op 13 juni hervatten en in Mexico is het afgelopen

Tsjechische voetbalcompetitie start dit weekend, Slovakije wil op 13 juni hervatten en in Mexico is het afgelopen

Ondanks één positieve coronatest bij Slavia Praag, wordt er dit weekend opnieuw gevoetbald in Tsjechië Foto: Photo News

De Tsjechische voetbalcompetitie kan zoals gepland zaterdag weer van start gaan. De Tsjechische regering zette daarvoor vrijdag het licht op groen, nadat alle spelers, stafleden en officials op het coronavirus getest werden. In Slovakije wil men op 13 juni opnieuw voetballen, terwijl het in Mexico afgelopen is met de competitie.

De tests leverden twee positieve resultaten op: één bij FK Mlada Boleslav en één bij titelverdediger SK Slavia Praag.De wedstrijden vinden plaats zonder publiek en er gelden strikte hygiënevoorschriften.

De hoogste Slovaakse voetbalcompetitie wil het seizoen dan weer op zaterdag 13 juni hervatten. De regering van het land moet de plannen van de nationale bond wel nog goedkeuren.

Het voetbal in Slovakije werd begin maart stilgelegd, net na afloop van de reguliere competitie. Slovan Bratislava beëindigde die op de eerste plaats, met een voorsprong van tien punten op het failliet verklaarde Zilina, dat het seizoen wel mag afmaken. DAC Dunajska Streda, de nieuwe club van ex-Cercle Brugge-trainer Bernd Storck, werd op zeventien punten derde. De top zes speelt de play-offs.

Mexicaanse voetbalcompetitie zal niet hervatten

De Mexicaanse voetballiga heeft vrijdag beslist om het seizoen definitief stop te zetten. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is er geen kampioen. Vorige maand werd al beslist dat er ook geen degradaties en promoties zouden zijn

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.