Legendarische Utah-coach Jerry Sloan is overleden

Legendarische Utah-coach Jerry Sloan is overleden

Sloan leidde Utah twee keer naar de finale van de play-offs tegen de Chicago Bulls van Michael Jordan Foto: USA TODAY Sports

Utah Jazz neemt op 78-jarige afscheid van gewezen coach Jerry Sloan. De Amerikaan stond 23 seizoenen lang aan de zijlijn van het court bij de club uit de NBA. Sloan overleed aan de gevolgen van Parkinson.

“Jerry Sloan zal altijd in één adem genoemd worden met Utah Jazz. Hij zal altijd een deel zijn van de club en betuigen alle steun aan familie, vrienden en fans. We zijn heel dankbaar voor wat we hier samen bereikt hebben”, zegt de NBA-club op Twitter.

Sloan leidde Utah 20 keer in 23 seizoen naar de play-offs en haalde ook twee keer de finale, in 1996-1997 en in het seizoen daarop. Twee keer bleken de Chicago Bulls (met Michael Jordan) hierin te sterk. Hij slaagde er als eerste coach ooit in om met hetzelfde team duizend wedstrijden te winnen. Sloan was zelf ook een begenadigd basketbalspeler en schopte het twee keer tot het NBA All Star-team.

Legendarische Utah-coach Jerry Sloan is overleden
Foto: AFP
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.