Luca Brecel in groep met Lisowski, Williams en Lines in eerste toernooi sinds lockdown

Luca Brecel in groep met Lisowski, Williams en Lines in eerste toernooi sinds lockdown

Foto: Boumediene Belbachir

Luca Brecel (WS-37) is ingegaan op de uitnodiging van World Snooker om van maandag 1 tot donderdag 11 juni deel te nemen aan de Championship League snooker. De 25-jarige Limburger neemt het dinsdag 2 juni in groep 9 op tegen Jack Lisowski (WS-12), Robbie Williams (WS-58) en Oliver Lines (WS-81). Voor Brecel wordt het de derde deelname aan de Championship League. In 2017-2018 en vorig seizoen strandde hij in de groepsfase.

Donderdag kon World snooker al de deelname van topspelers als wereldkampioen Judd Trump (WS-1), Neil Robertson (WS-2), Mark Allen (WS-5) en Kyren Wilson (WS-8) bevestigen. Uit de top zestien van de wereldranglijst kwamen daar inmiddels nog Ronnie O’Sullivan (WS-6), Mark Selby (WS-7), David Gilbert (WS-11), Lisowski, Stuart Bingham (WS-13) en Barry Hawkins (WS-15) bij.

Het Championship snooker wordt het eerste toernooi nadat ook het snookerseizoen wegens de coronapandemie maandenlang stil lag. Er wordt volgens een nieuw format en achter gesloten gespeeld in de Marshall Arena in Milton Keynes. Die locatie werd gekozen omdat er de mogelijkheid is om iedereen te herbergen. Spelers, staf en officials zullen het complex niet hoeven te verlaten.

Van 1 tot 8 juni wordt in een eerste fase in zestien groepen van vier gespeeld. De zestien groepswinnaars spelen op 9 en 10 juni in vier groepen van vier, waarvan de vier groepswinnaars het op 11 juni in de finalegroep tegen elkaar opnemen. Alle wedstrijden gaan over vier frames. Voor elke deelnemers is er minstens 1.000 pond (1.100 euro) prijzengeld, de toernooiwinnaar strijkt 30.000 pond (33.500 euro) op. Voor de Order of Merit heeft dat geen gevolgen. Het toernooi is geen rankingtoernooi.

De spelers worden op het virus getest voor ze het complex betreden en blijven daar in afzondering tot het testresultaat bekend is. Ze spelen al hun groepswedstrijden op één dag en blijven zo lang in het complex, waar de regels van social distancing te allen tijde gehandhaafd worden. Tijdens de wedstrijden bewaren spelers en officials altijd twee meter afstand. Een handdruk voor of na de match is uiteraard uit den boze. Het materiaal wordt regelmatig ontsmet en de spelers wordt ook gevraagd regelmatig een ontsmettende handgel te gebruiken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.