Van 2,5-jarige kleuters tot 16-jarige tieners: stad heeft alternatieve zomeropvang klaar

Van 2,5-jarige kleuters tot 16-jarige tieners: stad heeft alternatieve zomeropvang klaar

De Helden van Ketnet zullen er allicht niet bij zijn deze zomer. Foto: mmv

Tienen - De zomer van kinderen en tieners valt dan toch niet volledig in het water. De Nationale Veiligheidsraad besloot dat zomerkampen en speelpleinwerkingen mogen doorgaan met de nodige maatregelen. Ook de stad Tienen voorziet een alternatief zomerprogramma.

De organisatie van het traditionele zomeraanbod voor de jeugd werd de afgelopen weken on hold gezet vanwege de coronamaatregelen. De Nationale Veiligheidsraad hakte de knoop eindelijk door: vanaf 1 juli mogen zomerkampen met of zonder overnachting en speelpleinwerkingen doorgaan in zogenaamde contactbubbels van maximaal 50 personen. De stad werkte achter de schermen al enige tijd samen met Ferm aan een alternatieve zomerwerking. "De hele zomervakantie lang voorzien we kinderopvang", klinkt het. "Voor kleuters vanaf 2,5 jaar gebeurt dit in het Vrijetijdscentrum. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen terecht in het sportcentrum Houtemveld en voor de jongeren tussen 13 en 16 jaar is er de tienerwerking PITT op het Rakkersveld. De traditionele opdeling in sport- en themakampen valt weg. Nu bieden we een mix van spel en sportieve activiteiten aan. Aangezien de kinderen heel wat schooltijd gemist hebben, worden er voor de meest kwetsbare 6- tot 12-jarigen taalspeelweken georganiseerd waar de focus ligt op het spelenderwijs onder de knie krijgen van het Nederlands."

In de loop van de volgende dagen worden de laatste voorbereidingen getroffen en zal de stad communiceren via haar website. Inschrijven zijn vanaf begin juni mogelijk. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio