David Goffin en zijn vriendin Stéphanie gaan trouwen: “De lockdown als ultieme relatietest”

David Goffin en zijn vriendin Stéphanie gaan trouwen: “De lockdown als ultieme relatietest”

Foto: Instagram David Goffin

Ja, hij heeft ook veel Netflix gekeken tijdens de verplichte lockdown op zijn appartementje in Monaco. En met de conditie zit het ook wel snor als we zijn fysiocoach Fabien Bertrand mogen geloven. David Goffin (29) is klaar voor het tennisseizoen, maar de nuchtere Luikenaar heeft ook andere plannen dit jaar. Hij wil absoluut trouwen met zijn vriendin Stéphanie Tuccito.

David Goffin staat intussen opnieuw op het terrein in het prinsdom. Met zijn coach Thomas Johansson stoomt hij zich klaar voor de resterende toernooien. “Toch is het anders trainen: moet ik mij focussen op gravel als ondergrond of toch eerder op hardcourt?”, legt Goffin uit aan La Dernière Heure. “Normaal bereiden we ons voor op de ondergrond van het komende toernooi. Dat is een beetje lastig nu. Momenteel staat de US Open bijvoorbeeld als eerste grote toernooi op de kalender eind augustus, maar niemand is écht zeker of dit kan doorgaan.”

Als opwarmertje doet Goffin mee aan een toernooi achter gesloten deuren. “Op 13 juni in Nice organiseert Patrick Moratoglou inderdaad een toernooi. Ik kijk er eerlijk gezegd wel naar uit: hoewel het allemaal vriendschappelijk is , zal het voor het eerst een beetje een test voor mij zijn.”

David Goffin en zijn vriendin Stéphanie gaan trouwen: “De lockdown als ultieme relatietest”
Goffin en Johansson op Wimbledon vorig jaar Foto: ISOPIX

Roland Garros of trouwen

De verplichte quarantaine was voor Goffin dan weer een leerrijke periode op een andere manier. Nooit eerder bracht de beste tennisser van ons land zo veel tijd door samen met zijn vriendin Stéphanie. “In dat opzicht kunnen we de lockdown als een soort ultieme relatietest voor ons huwelijk beschouwen. Sinds we elkaar kennen, zat ik vaak in buitenland in functie van de toernooien. Nu waren we voor het eerst maandenlang met ons tweetjes samen. En dat verliep vlot, er was op geen enkel moment wrevel omdat we zoveel dingen gemeenschappelijk hebben. Eigenlijk was deze periode echt een mooie ervaring voor ons als koppel.”

“Niemand weet exact wanneer het tennisseizoen opnieuw zal hervatten. Onze trouwdatum is hiervan afhankelijk. Stéphanie en ik hadden een datum geprikt ergens eind september, maar die moeten we nu misschien herzien als Roland Garros dan gespeeld wordt.”

Toch is Goffin vastberaden om dit jaar nog in het huwelijksbootje te stappen. “Uitstel betekent geen afstel: onze trouw gaat zeker dit jaar nog door. We zijn er helemaal klaar voor”, glundert hij.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.