Pizzakoerier die Michael Jordan “vergiftigde” voor beruchte wedstrijd bijt van zich af en legt schuld bij basketlegende zelf

Pizzakoerier die Michael Jordan “vergiftigde” voor beruchte wedstrijd bijt van zich af en legt schuld bij basketlegende zelf

Foto: AP

De vijfde wedstrijd van de NBA-finale in 1997 tussen de Chicago Bulls en Utah Jazz staat bekend als de ‘Flu Game’. Michael Jordan had destijds een hele wedstrijd lang last van “griepsymptomen”, maar vertelde in de documentaire ‘The Last Dance’ dat hij eigenlijk een slechte pizza had gegeten. Tot ongeloof van de man die hem die pizza toen bracht.

De stand tussen de Bulls en Jazz was na vier wedstrijden gelijk: 2-2. Jordan en co stonden voor de loodzware opdracht om niet op achterstand te komen in de finale en deden wat ze moesten, winnen. Dankzij 38 punten van Michael Jordan. Die was de nacht voordien nochtans zwaar ziek geworden.

De avond voor de wedstrijd kreeg ‘MJ’ rond 22u30 honger. Omdat het team in een afgelegen hotel verbleef en er op dat late uur niet veel opties meer waren, besloot hij daarop samen met zijn trainer Tim Grover pizza te bestellen. “Ze kwamen met vijf man om die pizza te leveren, en allemaal probeerden ze in de hotelkamer te kijken”, aldus Grover. “Ik heb de pizza aangenomen, betaald en gezegd: ik heb hier geen goed gevoel bij.” De Bulls bevonden zich immers in Salt Lake City, op vijandelijk grondgebied, en de hele stad wist wat er de volgende dag te gebeuren stond.

Toch zou de hongerige Jordan uiteindelijk de pizza opeten. “Om half drie ’s nachts werd ik wakker en moest ik continu overgeven. Het was dus niet echt the flu game. Het was een voedselvergiftiging.”

Pizzakoerier die Michael Jordan “vergiftigde” voor beruchte wedstrijd bijt van zich af en legt schuld bij basketlegende zelf
Foto: AP

“Hij rookte heel veel”

Maar de man die de pizza maakte en bezorgde aan ‘Air Jordan’, spreekt die versie absoluut tegen. Volgens Craig Fite, een Bulls-fan uit Salt Lake City en destijds nieuwbakken assistent-manager van een Pizza Hut , was de bewuste pizza van uitstekende kwaliteit.

“Ik herinner me nog dat ik zei: Ik zal die pizza wil maken want ik wil niet dat een van jullie er iets mee te maken hebben. Daarna zei ik aan de koerier dat hij mij moest brengen, dat het mijn allereerste levering zou worden”, aldus de man die zijn zoon noemde naar de basketballegende. “Ik volgde alle regels tot in de puntjes. Ik wilde dan ook indruk maken op mijn baas.”

In het hotel kon Fite een glimp opvangen van Jordan, die met z’n entourage aan de sigaren zat. De man die een pizza peperoni maakte voor zijn idool betwist dat hij vier man bij had om de levering te doen. “Dat is echt zever”, klinkt het. “Zo leuk was het nu ook weer niet hoor. Alsof er vijf griezels een pizza kwamen afleveren, komaan… We waren met twee. Er werkten toen zelfs niet zoveel mensen in de Pizza Hut. En een voedselvergiftiging? Dat is hun verhaal. Ben ik naar de dokter moeten gaan? Nee. Ik wil iedereen eraan herinneren dat Jordan enorm veel rookte. De ramen stonden ook open en hij droeg bijna nooit een t-shirt. Al vanaf de namiddag was het in Salt Lake heel koud...”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.