Joggers leiden politie naar dader van vluchtmisdrijf in Leuven

Joggers leiden politie naar dader van vluchtmisdrijf in Leuven

themabeeld Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Joggers hebben de politie zaterdagavond naar de dader van een vluchtmisdrijf in Leuven geleid. Een veertiger had na een aanrijding tussen twee bromfietsers een valse kentekenplaat opgegeven en bleek onder invloed van alcohol. Dat meldt de politiezone Leuven zondag.

Op het Brugbergpad in Kessel-Lo, deelgemeente van Leuven, kwam het zaterdagavond tot een frontale botsing tussen twee bromfietsers. Een 32-jarige Leuvenaar liep daarbij verwondingen op en belandde in het ziekenhuis. De tegenpartij gaf zijn kentekenplaat op en vertrok nog voor de hulpdiensten toekwamen.

De politiepatrouille die ter plaatse kwam, constateerde al snel dat het nummer van de kentekenplaat fictief was. Enkele joggers waren getuige geweest van de aanrijding. Zij bezorgden de politie de juiste gegevens van de kentekenplaat.

De bestuurder was een 44-jarige man uit de buurt. De politie trof hem onder invloed van alcohol aan. De agenten stelden een proces-verbaal op voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf onder invloed.

Corrigeer

NIEUWS