Frederik Van Lierde sluit op 11 oktober rijke carrière af in Nice

Frederik Van Lierde sluit op 11 oktober rijke carrière af in Nice

Foto: @justjean.media

Na enkele maanden van corona-onzekerheid heeft Frederik Van Lierde de aangepaste kalender van zijn afscheidsjaar bekendgemaakt. De 41-jarige ex-wereldkampioen Ironman en Sportman van het Jaar 2013 zwaait zijn professionele sportcarrière vaarwel op 11 oktober tijdens de Ironman van Nice.

“Het is een vreemde periode geweest de afgelopen 2 maanden. De lockdown over de hele wereld heeft een nieuwe manier van leven gecreëerd, met zijn voor- en nadelen”, zegt Van Lierde. “Voor mij persoonlijk heb ik mijn conditie toch goed kunnen behouden met de beperkingen die we in België werden opgelegd. Aan het begin van de lockdown trainde ik op quasi lege wegen. Stilletjes aan wordt alles opnieuw opgestart en begint het weer als normaal te voelen, er worden plannen gemaakt, wedstrijddata worden aangepast.”

En nu heeft Van Lierde ook zijn allerlaatste kalender klaar. Van Lierde hoopt zijn seizoen te kunnen starten op 15 augustus in de Embrunman. “Dat was dé wedstrijd die nog op mijn bucketlist stond. “Een triatlon over de volledige afstand in de Alpen... moet ik nog meer zeggen? Door Covid-19 heeft het evenement het aantal deelnemers gereduceerd om alles Corona-proof te maken. Fingers crossed.”

Frederik Van Lierde sluit op 11 oktober rijke carrière af in Nice
Foto: @justjean.media

Na een halve Ironman in het Franse Les Sables d’Olonne volgt op 13 september een Belgische afscheidswedstrijd in zijn eigen stad Menen. “Een wedstrijd om nooit meer te vergeten. De inschrijvingen lopen uitzonderlijk goed, met al meer dan 400 ingeschreven atleten.”

“Last but not least neem ik afscheid van mijn favoriete triatlon: Ironman France in Nice. Ik heb hem vijf keer gewonnen en ik ga een allerlaatste keer op jacht naar nummer zes. Dit zou een hoogtepunt zijn in mijn carrière en het hield me ook gemotiveerd tijdens deze corona pauze.”

Programma Van Lierde

* Embrunman : 15 augustus

* IRONMAN 70.3 Les Sables d’Olonne : 6 september

* Halve triatlon Menen : 13 september - Afscheidsrace in België

* IRONMAN NICE: 11 oktober

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.