Lewis Hamilton dacht na over stoppen: “Sommige dagen ben ik futloos en heb ik geen motivatie”

Lewis Hamilton dacht na over stoppen: “Sommige dagen ben ik futloos en heb ik geen motivatie”

Foto: Photo News

Op zijn 35ste heeft Lewis Hamilton een lastige lockdownperiode achter de rug. De Britse Formule 1-vedette dacht zelfs aan om er volledig mee op te houden.

De zesvoudige wereldkampioen reveleerde zijn gedachten in een interview met zijn team Mercedes. “Als we terug mogen racen, wil ik klaarstaan”, zegt Hamilton. “Maar soms sta ik op en ben ik zodanig futloos dat ik de motivatie niet vind om mijn work-outs te doen. Dan stel ik mezelf de vraag: “Wat is de volgende stap? Moet ik wel doorgaan met racen?””

Hamilton getuigde over zijn besognes naar aanleiding van de ‘Mental Health Awareness Week’. “Ik moet minder hard zijn voor mezelf en een manier vinden om van mezelf te houden”, geeft hij nog mee. “Daar gaat het om. Je moet comfortabel zijn met jezelf. Ik heb van deze periode gebruik gemaakt om tijd voor mezelf te nemen,een soort me-time. Ik moet ervoor zorgen dat ik mezelf leer appreciëren. Blij zijn als iets goed gaat, accepteren als je iets mis doet. Het is allemaal oké.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.