Seizoenseinde van EuroLeague en EuroCup basket definitief stopgezet

Seizoenseinde van EuroLeague en EuroCup basket definitief stopgezet

Voor Belgian Lion Ismael Bako en Villeurbanne zit de EuroLeague erop Foto: Photo News

De Euroleague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het basketbal en de EuroCup, worden dit seizoen niet meer opgestart. In de Euroleague zijn met Sam Van Rossom (Valencia, Spanje) en Ismael Bako (Villeurbanne, Frankrijk) twee Belgian Lions aan de slag. Sinds begin maart lagen beiden Europese clubcompetities omwille van het corona-virus stil. Het seizoen 2020-21 gaat op 1 oktober van start met dezelfde achttien clubs in de Euroleague en dus ook opnieuw Valencia en Villeurbanne.

“Zonder twijfel is dit de moeilijkste beslissing die we in onze 20-jarige geschiedenis hebben moeten nemen”, zegt Euroleague Basketball President en CEO Jordi Bertomeu. “Om redenen die buiten onze macht liggen, zijn we gedwongen om het meest succesvolle en opwindende seizoen in de Europese basketbalgeschiedenis te stoppen. Dit na twee en een halve maand waarin alle belanghebbenden van de competitie hun vastberadenheid hebben behouden. Ik ben vooral fier op hoe de EuroLeague en EuroCup gemeenschappen verenigd zijn gebleven in ongelooflijk moeilijke tijden.”

“Uiteraard hadden we veel redenen om het seizoen 2019-20 te hervatten, maar in zo’n uitzonderlijke situatie van een pandemie moeten we de gezondheid van de mensen op de eerste plaats zetten en vóór alle andere belangen: onze spelers, onze coaches, onze scheidsrechters, onze clubs, hun personeel, onze medewerkers in de competitie en al hun gezinnen,” aldus nog CEO Jordi Bertomeu.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.