Een jaar later: familie vermiste Théo Hayez lanceert nieuwe website over verdwijning

Een jaar later: familie vermiste Théo Hayez lanceert nieuwe website over verdwijning

Foto: if

Zondag is het precies één jaar geleden dat Théo Hayez in het Australische Byron Bay verdween. In een verklaring dankt de familie voor de ondersteuning en wordt een nieuwe website (www.looking4theo.com) aangekondigd waarop iedereen informatie kan verstrekken die tot antwoorden kan leiden. “We smeken getuigen om naar voren te komen. We blijven iedereen die informatie achterhoudt vragen om naar voren te komen”, luidt het.

Zondag 31 mei is het een jaar geleden dat de jonge man vermist raakte. De 18-jarige Théo Hayez uit Overijse reisde eind 2018 naar Australië en zou begin juni 2019 terugkeren naar België. Hij werd voor het laatst gezien op de avond van 31 mei 2019 in de badplaats Byron Bay, in de staat New South Wales. De dag nadien werd het signaal van zijn telefoon opgepikt bij de vuurtoren van Byron Bay.

“We willen het publiek bedanken voor hun steun tijdens dit zeer moeilijke jaar. De vrijgevigheid van iedereen, zonder Théo zelfs maar te kennen, heeft ons weggeblazen en blijft ons helpen deze nachtmerrie te doorstaan”, aldus de verklaring van zijn ouders.

LEES OOK. DNA-onderzoek op twee haren op gevonden pet lijkt betrokkenheid met verdwijning Théo Hayez te bevestigen

“We missen onze zoon heel erg, maar in deze bijzonder moeilijke tijden willen we de media vragen om onze privacy te respecteren. Onze familie en vrienden in Australië doen fantastisch werk om de zoektocht voort te zetten en we hebben geen verdere commentaren te geven, behalve dat we jullie allemaal vragen om Théo in je hart en geest te houden. Samen moeten we erachter komen wat er met hem is gebeurd.”

Veiligheid jonge reizigers

“Een jaar later geloven we dat Théo’s verhaal veel meer inhoudt dan wat aan het licht is gekomen. Théo’s familie en vrienden, de inwoners van Byron Bay en iedereen die zich bekommert om de veiligheid van jonge reizigers, verlangen ernaar dat het hele verhaal van die nacht wordt begrepen. We hebben hoge verwachtingen van het werk van de NSW-coroner en haar toegewijde team van advocaten, en we blijven geloven dat iemand over informatie beschikt die nieuw bewijs aan het licht kan brengen”, klinkt het verder.

Een jaar later: familie vermiste Théo Hayez lanceert nieuwe website over verdwijning
Foto: EPA-EFE

“Als je een kaars aansteekt, een mandala maakt of een liedje bedenkt, willen we graag weten dat je dat voor Théo hebt gedaan. Deel alsjeblieft online alle geweldige manieren waarop je laat zien dat Théo 12 maanden later voor jou nog van belang is met de hashtag #lookingfortheo. Blijf alsjeblieft aan hem denken en blijf Theo’s verhaal vertellen”.

Op dit moment worden geen interviews gegeven, aldus de ouders.

Iedereen met relevante informatie kan terecht op de nieuwe website (www.looking4theo.com), mailadres (theohayezinfo@gmail.com) of telefoonnummer (+61474383843).

Corrigeer

NIEUWS