Politie betrapt lachgasdealer op heterdaad in Borgerhout: meer dan 5.000 ballonnen in beslag genomen

Politie betrapt lachgasdealer op heterdaad in Borgerhout: meer dan 5.000 ballonnen in beslag genomen

Foto: Politiezone Antwerpen

Borgerhout -

In het Antwerpse district Borgerhout heeft de lokale politie zondag een 24-jarige man betrapt op het verhandelen van lachgas. De politie nam naar eigen zeggen 9 volle cilinders van 2,7 liter in beslag, zes volle cilinders van vier liter, zes lege flessen en 5.200 ballonnen.

Om de strijd tegen het oneigenlijk gebruik van lachgas - lees: als roesmiddel - op te drijven, is in Antwerpen onder meer de verkoop van lachgas sinds begin dit jaar verboden. De politie voert daar regelmatig controleacties rond.

Zondag werd de dealer in kwestie echter vooral betrapt omdat de politie hem opmerkte vanwege zijn nogal spectaulaire rijstijl. Het wijkondersteuningsteam besloot om de wagen in de gaten te houden en zag hoe de bestuurder parkeerde in de Joe Englishstraat om er contact te maken met de bestuurder van een andere auto. De twee wisselden duidelijk lachgascilinders uit en vertrokken opnieuw. De politie zette de “sportieve” bestuurder vervolgens aan de kant. De man bleek lachgascilinders te mogen transporteren, maar niet - of toch niet in Antwerpen - te verkopen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio