Vier jaar cel gevorderd voor vrouw (23) die zoontje vergiftigde

Vier jaar cel gevorderd voor vrouw (23) die zoontje vergiftigde
Brugge / Knokke-Heist -

Een 23-jarige vrouw uit Knokke-Heist heeft zich maandag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het toedienen van een antipsychoticum aan haar zoontje. E.D. zat enkele maanden in de cel op verdenking van poging tot gifmoord, maar van een oogmerk tot doden bleek uiteindelijk geen sprake. Het openbaar ministerie vorderde vier jaar effectieve gevangenisstraf.

Het kind van bijna zeven maanden werd op maandag 12 maart 2018 plots ziek en werd door zijn moeder naar het ziekenhuis van Knokke gebracht. Van daaruit werd de baby de volgende nacht overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Op 20 maart bracht de spoedarts van het UZ het parket op de hoogte van een verontrustende situatie. Het slachtoffer vertoonde immers duidelijke sporen van het antipsychoticum Haldol en Timolol, een geneesmiddel dat vaak in oogdruppels gebruikt wordt.

Na die melding door de spoedarts werden de ouders van het slachtoffer opgepakt. E.D. zat ongeveer vijf maanden in voorhechtenis op verdenking van poging tot gifmoord, pas in september 2018 bekende ze de medicijnen toegediend te hebben. Volgens de gerechtspsychiater lijdt de vrouw aan het syndroom van Münchhausen by proxy. Dat zou betekenen dat ze het kind ziek maakte om zelf meer aandacht te krijgen.

De verdediging pleitte dat D. de medicatie te goeder trouw toediende. “Ze wilde net bewijzen dat ze een goede moeder is”, aldus meester Joris Van Maele. De beklaagde hoopt op een straf gekoppeld aan voorwaarden. De rechtbank doet uitspraak op 22 juni.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio