Langverwachte heraanleg gaat van start

Langverwachte heraanleg gaat van start

Archiefbeeld: de Paddekotseheide en Centraleweg zijn dringend aan vernieuwing toe. Foto: JDW

Nijlen -

De geplande werkzaamheden in de Paddekotseheide en Centraleweg in Nijlen kunnen van start gaan.

“Door het verder versoepelen van de maatregelen door de coronacrisis kunnen de werkzaamheden starten”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V). “Er komt een gescheiden rioleringsstelsel. Dit betekent dat afvalwater en regenwater gescheiden worden afgevoerd, zowel op openbaar domein als op privaat terrein. Er wordt ook een nieuw wegdek aangelegd en er komen nieuwe nutsleidingen.”

Vanaf dinsdag 3 juni zal een aannemer in beide straten de gronden vrijmaken. Vanaf half juni zullen de nutsmaatschappijen starten met het aanleggen van nieuwe nutsleidingen. Na het bouwverlof zullen de rioleringswerken in de Paddekotseheide starten. Na de volledige afwerking van de Paddekotseheide wordt de riolering in de Centraleweg aangelegd.

De totale uitvoeringstermijn bedraagt 150 werkdagen. Er wordt al jaren gewerkt aan de voorbereidingen voor de heraanleg. Maar de onteigeningen liepen niet vlot en er volgden zelfs enkele juridische procedures. Nu komt het er wel van, met een aangepast ontwerp.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio