Gent moet enkel Kortrijk laten voorgaan in fietsenquête

Gent moet enkel Kortrijk laten voorgaan in fietsenquête

Foto: fvv

Gent -

De fietspaden en het fietsbeleid in Gent krijgen een 6,5 op 10 van de fietsers. Dat blijkt uit een enquête bij iets meer dan zeshonderd Gentenaars, die peilde naar het fietsrapport van de stad. Van de andere centrumsteden moet Gent enkel Kortrijk laten voorgaan.

In het kader van een fietsrapport van de Fietsersbond en de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde in samenwerking met Het Nieuwsblad/De Gentenaar werd aan 637 Gentenaars gevraagd hoe (on)tevreden ze zijn over de fietspaden en het fietsbeleid in hun gemeente.

Globaal krijgt Gent een 6,5 op 10 van de fietsers. Van de centrumsteden doet enkel Kortrijk het beter met een 7 op 10. Maar ook Deinze en Koksijde scoren hoger dan Gent, met elk een 7 op 10. Antwerpen krijgt een slechter rapport van de fietsers, met een 5 op 10.

In Gent krijgt vooral de communicatie over fietsen en de nieuwe infrastructuur goeie punten. De stad moedigt fietsen actief aan en verbetert de fietspaden elke keer straten opnieuw worden aangelegd. De slechtste punten zijn er voor fietsveiligheid voor ouderen en kinderen en het comfort van het fietsen in de stad.

Bekijk hier alle fietsrapporten

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio