Kroatische internationaal Ivana Tikvic naar Castors Braine

Kroatische internationaal Ivana Tikvic naar Castors Braine

Castors Braine heeft de Kroatische internationaal Ivana Tikvic aangeworven. De 26-jarige en 1m94 grote center komt over van het Italiaanse Venetië en kwam afgelopen seizoen in de Euroleague tegen de Belgische kampioen uit. Tikvic was in de Serie A ook bij Umbertide en Turijn aan de slag. In Kroatië was ze bij ZKK Pula en Crnja Tours actief. Ook in Griekenland en bij Olympakos Pireaus was ze een rots in de branding.

Castors Braine trok eerder al de Bosnische Melisa Brcaninovic, de Canadese Kayla Alexander, de Française Mamignan Tourè en de Letse Kate Kreslina aan. Dit viertal zijn net als Tikvic internationaal in hun land. Ook de Amerikaanse Brittanny Starling komt over van Phantoms Boom. Belgisch versterkte het zich met het Belgian Cats duo Marjorie Carpréaux (Kangoeroes Mechelen) en Elise Ramette (Sint-Katelijne-Waver) en van Liège Panthers kwam Eva Hambursin over. Toptalent en Young Cat Maxuella Lisowa is de enige blijver bij zevenvoudige kampioen. De Franse coach Frédéric Drussart beschikt over een mooie selectie om volgend seizoen ook in de Euroleague te scoren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.