Ravage nadat verreiker van twintig ton omvalt op pas vernieuwd dak: “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”

Ravage nadat verreiker van twintig ton omvalt op pas vernieuwd dak: “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”

Foto: mvn

Brugge -

Bij een spectaculair ongeval in de Bossuytlaan in Assebroek (Brugge) is maandagvoormiddag een twintig ton zware verreiker op een dak terechtgekomen. Dat gebeurde toen een steunpoot wegzakte in een verborgen beerput. De schade is aanzienlijk.

Omstreeks halftwaalf maandagvoormiddag was een arbeider met een afstandsgestuurde verreiker aan de slag tijdens dakwerken aan een woning in de Bossuytlaan in Assebroek. Maar toen een van de vier steunpoten van het twintig ton zware toestel plots wegzakte in een verborgen beerput, liep het fout.

“Niemand had dit kunnen voorzien, want zelfs de eigenaars wisten niet af van het bestaan van die put”, zegt Michiel Vandenbussche van het Brugse aannemingsbedrijf Vandenbussche-Lampo. “Bovendien waren de werken aan het dak al veertien dagen bezig en stond onze kraan daar al die tijd zonder problemen.” (Lees verder onder de foto)

Ravage nadat verreiker van twintig ton omvalt op pas vernieuwd dak: “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”
Foto: if

Toen de bestuurder van de kraan zag dat het fout liep, sloeg hij meteen alarm. De aanwezige werknemers konden zich tijdig uit de voeten maken. Een van hen liep wel lichte verwondingen op aan de arm.

“Gelukkig vielen er geen zwaargewonden”, zegt Vandenbussche. “Maar de schade is natuurlijk wel aanzienlijk. Wij hadden het dak pas helemaal vernieuwd en gingen maandag de laatste pannen leggen. De eigenaars, die trouwens niet thuis waren op het moment van het ongeval, hadden zelfs al gezegd dat ze zeer tevreden waren over de geleverde werken. En dan gebeurt dit. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt.”

In de loop van de namiddag kwamen twee grote kranen ter plaatse om de verreiker weer recht te trekken. De Bossuytlaan was daardoor urenlang onderbroken. De politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen. Ook de brandweer kwam de schade opmeten. “De kraan is door de nok van het dak gegaan met heel wat schade tot gevolg, maar met de stabiliteit waren geen problemen. We hebben dan ook niet moeten ingrijpen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio