Alweer een nieuwe datum voor Milaan-Sanremo? UCI krabt zich in de haren

Alweer een nieuwe datum voor Milaan-Sanremo? UCI krabt zich in de haren

Foto: BELGA

Amper drie weken geleden nog maar werd de vernieuwde World Tour-kalender bekendgemaakt, maar de twee Italiaanse monumenten Milaan-Sanremo (8 augustus) en de Ronde van Lombardije (31 oktober) willen alweer een nieuwe datum. Door de trammelant rond het EK zou Milaan-Sanremo verhuizen naar 22 augustus, een week voor de Tour. De Ronde van Lombardije zou de oorspronkelijke plaats van Sanremo innemen.

De kalendermaker van de UCI krabt zich in de haren, maar de ploegen staan achter deze wijziging. Qua profiel en deelnemersveld past de Ronde van Lombardije prima bij de Strade Bianche (1 augustus). Vanuit Sanremo is het dan weer slechts een uurtje rijden naar Nice, waar de Tour start. De ploegen kunnen dus twee keer een week op dezelfde locatie kamperen en in hun zelfde bubble blijven.

In Italië gaan ze ervan uit dat de UCI zal plooien, maar die heeft nog tijd tot 9 juni om de knoop door te hakken. Ook de beslissing over de locatie en de datum van het WK zit nog in de pijplijn.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.