FIBA stelt reeks maatregelen voor met oog op competitiehervatting: “Eerst individuele trainingen”

FIBA stelt reeks maatregelen voor met oog op competitiehervatting: “Eerst individuele trainingen”

Foto: BELGA

De Internationale Basketfederatie FIBA heeft een reeks maatregelen opgesteld om de hervatting van de competities, die momenteel wegens de coronacrisis stilliggen, vlot te laten verlopen.

De FIBA voorziet een herstart in verschillende etappes. “Tijdens de eerste fase is het aangeraden om individuele trainingen te organiseren met minimale aanwezigheid van trainers”, klinkt het. “Nadien kunnen sessies in kleine groepen volgen, waarbij de regels rond social distancing steeds gerespecteerd worden. Bij de finale fase kan de groepstraining hervatten, met het oog op een herstart van de competities. De kans is echter groot dat de autoriteiten massa-events nog een tijd verbieden en de eerste duels dus zonder fans zullen plaatsvinden.”

De FIBA roept alle lokale bonden op, bij de hervatting, nauw samen te werken met de plaatselijke (gezondheids)instanties. De Internationale Basketfederatie vraagt ook dat er een comité wordt opgericht om de herstart in goede banen te leiden.

Wegens de coronacrisis liggen de basketcompetities wereldwijd sinds maart stil. In de Verenigde Staten hoopt de NBA wel spoedig weer te kunnen beginnen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.