‘Schrik van de supermarkten’ weer op vrije voeten, “maar voortaan moet zijn vrouw gaan winkelen”

‘Schrik van de supermarkten’ weer op vrije voeten, “maar voortaan moet zijn vrouw gaan winkelen”

Rechtbank Brugge. Foto: aft

Brugge -

De schrik van de Brugse supermarkten Gunther V. (43) mag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Een van die voorwaarden is dat zijn vrouw voortaan de boodschappen doet.

V. is al lang geen onbekende meer voor het gerecht. De Bruggeling kreeg al eens acht jaar cel voor een gewapende overval en werd eind 2017 veroordeeld voor een wilde achtervolging op de E40 waarbij hij snelheden haalde tot 180 kilometer per uur en met zijn tweejarig dochtertje zonder gordel op de passagierszetel.

Maar de man pleegde ook aan de lopende band diefstallen in supermarkten, bij voorkeur in het Brugse. Daarbij had hij het vooral gemunt op rollen vuilniszakken. Hij liep daarvoor al meerdere veroordelingen op.

Dat bracht hem duidelijk niet tot inzicht, want eind april werd hij opnieuw opgepakt na een diefstal in horecagroothandel ZB Centrale in Sint-Pieters. Daar brak hij bij een handgemeen zelfs de enkel van een winkelbediende.

Dinsdag verscheen V. voor de Brugse raadkamer, en die liet hem vrij onder strikte voorwaarden. “Om te vermijden dat hij nieuwe feiten pleegt, mag mijn cliënt niet meer zelf gaan winkelen”, verduidelijkte zijn advocaat Mathieu Langerock. “Zijn vrouw moet dat voortaan doen.” Het parket van Brugge gaat niet in beroep tegen de vrijlating van Gunther V.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio