Vakantie

Te mooi om waar te zijn: Japan betaalt je reis naar het land niet

Te mooi om waar te zijn: Japan betaalt je reis naar het land niet

Foto: Shutterstock

Japan zal de reis van buitenlandse toeristen die na de coronacrisis naar het land van de rijzende zon willen komen dan toch niet voor de helft terugbetalen. Eerdere berichten als zou het land het toerisme na de pandemie met dat plan willen aanzwengelen, werden snel gecorrigeerd door het Japanse Agentschap voor Toerisme.

Net zoals in pakweg Spanje en Italië heeft de coronacrisis ook een grote impact op het toerisme in Japan. In vergelijking met het voorbije jaar is de instroom er met 99,9 procent teruggevallen en zullen voor het eerst sinds 1964 minder dan 10.000 toeristen per jaar het land bezoeken. Op Sicilië willen ze de toeristen teruglokken door de helft van het vliegtuigticket en twee derde van de hotelkosten te betalen. Japan wil iets soortgelijks doen.

Eerste raakte bekend dat Japan de helft van de vliegtuigtickets zou terugbetalen, maar dat bericht bleek niet helemaal te kloppen. Wel ziet het er naar uit dat The Japan Tourism Agency een deel van de kosten van de bezoekers zal terugbetalen. Momenteel ligt er een plan op tafel om vouchers uit te delen ter waarde van 20.000 yen of omgerekend zo’n 170 euro. Hoeveel elke toerist er zal krijgen, is nog niet duidelijk. Ook dat nieuws werd later tegengesproken en het zou alleen om vouchers gaan voor binnenlandse toeristen.

In Japan geldt momenteel nog een reisverbod, maar het land krijgt het coronavirus stilaan wel onder controle. Premier Shinzo Abe kondigde maandag aan dat de noodtoestand in het land niet langer van kracht is. Hiroshi Tabata, hoofd van het toerismekantoor, laat in een reactie aan The Japan Times weten dat de campagne ten vroegste in juli zal worden gelanceerd. Misschien toch maar een reisje naar Japan op de planning zetten?

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees