Belgische bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp vindt plaats op 1 augustus om 20u30, promotiefinale een dag later

Belgische bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp vindt plaats op 1 augustus om 20u30, promotiefinale een dag later

Foto: BELGA

Het kabinet van Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen) bevestigde woensdag dat de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge op zaterdag 1 augustus zal plaatsvinden. Ook de veiligheidsdiensten hebben hun fiat gegeven. Donderdag liet de Belgische voetbalbond weten dat de match om 20u30 zal afgetrapt worden. De wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld, net zoals de promotiefinale tussen OHL en Beerschot een dag later.

De bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion stond geprogrammeerd voor 22 maart, maar kon door de coronacrisis niet doorgaan. De meeste clubs waren het er wel over eens dat de bekerfinale, indien de veiligheidsmaatregelen dat toelaten, nog wel georganiseerd moest worden. Dat is trouwens vooral belangrijk voor Antwerp, want de bekerwinnaar steekt een ticket voor de Europa League-groepsfase op zak.

Door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om sportcompetities tot en met 31 juli te verbieden en de vraag van UEFA om de verdeling van Europese tickets voor 3 augustus rond te hebben, kon de bekerfinale enkel op 1 of 2 augustus. Het wordt nu dus zaterdag 1 augustus om 20u30.

Belgische bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp vindt plaats op 1 augustus om 20u30, promotiefinale een dag later
Foto: BELGA

Promotiefinale op zondag

Dat wil meteen zeggen dat de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot op zondag 2 augustus gespeeld zal worden. Meer bepaald om 19u00 aan Den Dreef. De thuisploeg moet dan zonder eigen aanhang een 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd proberen goed te maken. Die vond destijds plaats op 14 februari.

Het was de voorbije week voer voor discussie: met welke elftallen zullen OHL en Beerschot elkaar bekampen in de terugwedstrijd van de promotiefinale in 1B? Met nieuwe spelers of met de spelers van het voorbije seizoen? OHL en Beerschot stonden lijnrecht tegenover elkaar. Beerschot voelde zich gesterkt door de bondsreglementen van zowel de KBVB als de FIFA, OHL schaarde zich achter een beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League. En OHL heeft wat het wou (behoudens een ingreep van de FIFA): er mogen nieuwe spelers opgesteld worden in die tweede promotiefinale.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.