Veldritwereld denkt na over herstart: straks met mondmaskers in de materiaalpost?

Veldritwereld denkt na over herstart: straks met mondmaskers in de materiaalpost?

Het veldrijden bereidt zich voor op een seizoen dat door het coronavirus anders wordt dan andere jaren. Als het moet, dan staan de mecaniciens met mondmaskers en handschoenen in de materiaalpost. Hoe de cross er in september precies zal uitzien, is afhankelijk van wat de Nationale Veiligheidsraad beslist.

“Mogen er bijvoorbeeld in augustus en september massa-evenementen gehouden worden met maximaal 2000 personen, dan moeten we direct kunnen schakelen”, stelt algemeen directeur van Belgian Cycling, Jos Smets. “Vandaar dat we een draaiboek samenstellen en dat we al een meeting hielden met enerzijds een afvaardiging van de organisatoren en anderzijds de Belgische supercrossploegen hielden.”

“Ik stelde vooral bij alle actoren veel bereidheid vast om in aparte omstandigheden de cross voor iedereen corona-veilig te laten doorgaan. Ik geef een voorbeeld: moeten op een bepaald moment mondmaskers en handschoenen in de materiaalposten gedragen worden? Dan is dat maar zo. Maar het kan even goed zijn dat dit niet moet, of later op het seizoen niet meer moet. Het allerbelangrijkste is dat we klaar staan voor gelijk welk scenario.” Het is zinloos om nu al lijnen uit het draaiboek te geven, want wie weet waar we in november met dit virus voor staan?”

Hoe die kalender er definitief uitziet, is ook nog niet duidelijk. Wordt er wel of niet gecrost in Amerika? Op de hoofdzetel in Zwitserland zijn ze bezig de nieuwe internationale kalender van het veldrijden te leggen. (hc/bvc)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.