Van moord verdachte student gevat na dagenlange klopjacht in VS

Van moord verdachte student gevat na dagenlange klopjacht in VS

De 23-jarige student Peter Manfredonia, die verdacht wordt van twee moorden en een ontvoering, is na een klopjacht van zes dagen opgepakt in Maryland.

Manfredio werd woensdagavond gearresteerd in Hagerstown, Maryland, bevestigde de politie van Connecticut via Twitter. De verdachte werd gevonden in de bossen bij een tankstation en kon zonder incidenten opgepakt worden door de FBI en US Marshals. Hijzelf noch agenten raakten gewond.

Manfredonia, die studeerde aan de University of Connecticut, zou afgelopen vrijdag de 62-jarige Ted DeMers om het leven hebben gebracht met een machete. DeMers en een oudere buurman zouden een lift aangeboden hebben aan de gestrande Manfredonia. Die stond met zijn motorfiets langs de kant van de weg. Manfredonia verliet de plaats delict uiteindelijk op zijn eigen voertuig.

Later op die dag zou de student hebben ingebroken bij een willekeurige woning om drie jachtgeweren, een pistool en een truck buit te maken. Het gestolen voertuig werd zondag omstreeks 06.45 uur lokale tijd gevonden in de buurt van het Osbornedale State Park. Met de wapens in zijn bezit zou Manfredonia naar het huis van een vriend, de 23-jarige Nicholas Eisele, getrokken zijn. Daar bracht hij Eisele om het leven en nam vervolgens diens wagen om ervandoor te gaan. Dat deed hij niet alleen: Manfredonia ontvoerde daarbij de vriendin van zijn slachtoffer. De wagen én de vriendin werden later die dag teruggevonden in New Jersey bij de grens van Pennsylvania. Het meisje was ongedeerd.

Maandag hadden Manfredonia’s ouders hem gesmeekt zichzelf aan te geven.

Corrigeer

NIEUWS