Sharing-concept 'Deel en eet' groeit mee met de crisis

Samen coronaproof feest vieren met De Feestarchitect

Samen coronaproof feest vieren met De Feestarchitect

Foto: ies

Destelbergen / Lochristi - Nu de horeca het hard te verduren krijgt, gaan veel uitbaters op zoek naar creatieve oplossingen. Zo organiseerde De Feestarchitect Christ Schepens uit Lochristi woensdagavond samen met de bewoners van de Arbiterstraat in Lokeren een straatfeest in 75 afzonderlijke bubbels.

“Ook wij incasseren zware klappen”, zegt Christ Schepens, zaakvoerder van De Feestarchitect, die de catering op heel wat grote evenementen en feesten verzorgt maar ook het Biznis-hotel in Lokeren in zijn portefeuille heeft. “We kregen de voorbije weken de ene annulatie na de andere binnen. Maar volgens mij moet het perfect kunnen om te genieten in je eigen bubbel. Om iedereen toch zijn favoriete gerechten te blijven bezorgen, riepen we ‘Deel en eet’ in het leven, een sharing-concept dat kan afgehaald worden op locaties in Oost-Vlaanderen, maar ook aan huis kan bezorgd worden voor groepen. We zochten een concept dat kon meegroeien met de versoepelde coronamaatregelen. En dat dat kan, bewijzen we vandaag in Lokeren.”

Barbecue

In de Arbiterstraat (voetbalwijk) namen 75 gezinnen woensdagavond de proef op de som. Elke voortuin werd opgefleurd met een mooi gedekte tafel en een barbecue. De bewoners mochten rond 19 uur aan tafel schuiven en konden in hun eigen voortuin smaakvol dineren. Apart in hun bubbel, maar wel verenigd in de straat. Achteraf wordt alles afgeruimd, zonder enig contact tussen het personeel van De Feestarchitect en de feestvierders.

Namens de buurt nam Annick Maes het initiatief. “Toen ik het idee van Christ hoorde, ben ik meteen op de kar gesprongen. De hele straat vond het super en iedereen deed mee. Zo bewijzen we dat je ook in moeilijke tijden leuke momenten kan beleven.” 
Burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD), die ook een kijkje kwam nemen, was de laatste om haar tegen te spreken. 

www.deel-en-eet.be 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio