Eerste publieksactiviteit in coronatijd voor Kempense schone

Miss België pikt haar roze Volvo op in Aalst: “Niet iedereen zal er zot van zijn maar ik vind hem super”

Miss België pikt haar roze Volvo op in Aalst: “Niet iedereen zal er zot van zijn maar ik vind hem super”

Foto: lds

Aalst -

Het eerste publieksevent in coronatijd van Miss België Celine Van Ouytsel (23) vond donderdagochtend plaats in Aalst, bij Volvo-garage D’Hondt waar ’s lands mooiste haar blitse, knalroze wagen mocht komen ontdekken.

De coronacrisis deed de planning van Miss België volledig in het water vallen. Geen reisjes, geen fotoshoots, geen modeshows ... Voor de 23-jarige Celine Van Ouytsel uit Herentals, master in de Rechten, een serieuze domper op de feestvreugde. Donderdag mocht ze voor het eerst opnieuw haar snoet laten zien. Dat deed ze in Aalst aan het Wijngaardveld bij Volvo Garage D’Hondt-Reynaert, die al enkele jaren de Miss-wagen sponsort. Door de crisis moest de organisatie er twee maanden langer op wachten. “Het is een Volvo XC40 die in Gent gemaakt werd, die we volledig lieten wrappen in roze, mét diamanten”, zegt zaakvoerder Gerry D’Hondt.

(Lees verder onder de video)

Video: Leen De Smedt

“Het is voor mij de eerste keer dat ik in Aalst kom”, aldus Celine. “Ik ben bijvoorbeeld nog niet naar carnaval geweest, een schande! Maar hopelijk, als corona volgend jaar het land uit is, dan kom ik zeker nog eens terug... mét mijn roze auto. Ik heb er geen woorden voor hoe mooi ik hem vind”, zegt ze.

“Dit is echt over-the-top fantastisch. Ik vind hem supermooi. Niet iedereen zal er even zot van zijn, maar ik hoop alvast dat hij veel glimlachen op de mensen hun gezichten zal toveren. Dat is hoe dan ook mijn missie, dus die zal zeker slagen.”

Stiekem hoopt ze op een verlenging van haar Miss-jaar, geeft ze toe. “Door de coronacrisis en de lockdown heb ik heel veel gemist in maart, dat is normaal een van de drukste maanden in het jaar: heel veel modeshows, evenementen, premières, fotoshoots... Mijn agenda stond volgepland maar dat is volledig gecanceld. Ik probeer er nu het beste van te maken en zo veel mogelijk te sensibiliseren, want deze epidemie is nog niet voorbij.”

“Meisjes van 17 tot 25 jaar die niet getrouwd zijn en geen kinderen hebben, kunnen zich nog tot eind juni via www.missbelgium.be kandidaat stellen om deel te nemen aan de missverkiezing voor 2021”, geeft organisator Darline Devos nog mee.

Corrigeer

NIEUWS