GP Stad Zottegem gaat niet door

GP Stad Zottegem gaat niet door

Piotr Havik zette de wedstrijd vorig jaar naar zijn hand Foto: Gregory Van Gansen

De Egmont Cycling Race, voorheen gekend als de GP Stad Zottegem, kan niet doorgaan. Na het forfait van de GP Jef Scherens en Koolskamp Koerse eerder, verschijnt een zoveelste Belgische eendagskoers uit het najaar.

De eerste wedstrijd in ons land op de vernieuwde wielerkalender van de UCI, normaal voorzien op 18 augustus, wordt door de coronamaatregelen dit jaar niet georganiseerd. Dit na beraad tussen de Zottegemse Wielerclub en het stadsbestuur van Zottegem.

“Binnen de Wielerclub hebben we lang de hoop gekoesterd dat de organisatie van de Egmont Cycling Race een realistisch doel was, maar gaandeweg werd duidelijk dat de wielerwereld nog slechts een heel beperkte kalender zou kunnen voorleggen dit jaar,” vertelt voorzitter Jo Gosseye.

De Zottegemse Wielerclub richt nu volledig op 2021: “De meeste van onze voorbereidingen zijn gelukkig niet tevergeefs geweest. Parcours, drukwerk, contacten met ploegen, sponsors en de lokale overheid, blijven overeind richting volgend jaar. Hou zeker en vast dinsdag 17 augustus 2021 vrij in jullie agenda”, besluit Gosseye.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.