Dina Tersago aangeslagen door overlijden van boer Wim: “Hij was niet alleen te jong, dit was ook veel te plots”

Video: Het Nieuwsblad

Dina Tersago reageert aangeslagen op het overlijden van ‘boer Wim’. Gisteren raakte bekend dat Wim Leroy (47), bekend van het programma Boer zkt. vrouw, om het leven kwam na een ongelukkig inhaalmanoeuvre in Bellingen. “Ik ben hier erg van geschrokken”, zegt presentatrice Dina Tersago aan Het Laatste Nieuws.

Het ongeval vond dinsdagavond plaats. De man was met zijn motor onderweg op de Steenweg op Bellingen. Vlak voor een kruispunt haalde hij vrachtwagen in om dan rechts in te voegen. “Een autobestuurder, een 61-jarige vrouw uit Ternat, kwam op dat moment uit de tegengestelde richting en was links aan het afslaan op het kruispunt”, aldus het parket. “Het kwam tot een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam en tegen het voertuig belandde.”

LEES MEER. Verslagenheid is groot na ongeval dat ‘boer Wim’ het leven kostte: “Het werd hier even heel stil”

Vlaanderen leerde boer Wim kennen in 2005 na zijn deelname aan Boer zkt. vrouw. Presentatrice Dina Tersago reageert aangeslagen. “Ik heb het al vaak gezegd, maar de boeren zitten stuk voor stuk in mijn hart. Als er iemand sterft, dan ben ik daar echt door geraakt. En nu zeker, want Wim was zo’n lieve en warme man. Joviaal ook, en een echte levensgenieter. Wim stond niet speciaal om zes uur op om z’n koeien te gaan melken”, zegt ze aan Het Laatste Nieuws. Ze betreurt dat ze geen contact met hem heeft gehouden. “Hij was iemand met het hart op de juiste plaats. Ik had hem al een tijdje niet meer gezien, maar dat was niet omdat we er niet welkom waren.”

Het is overigens niet de eerste keer dat ze veel te vroeg afscheid moest nemen van één van haar boeren. In 2016 overleed zorgboer Staf Deboes in ongeval.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees