Racing Genk heeft eerste aanwinst beet met Colombiaans international Munoz

Racing Genk heeft eerste aanwinst beet met Colombiaans international Munoz

Racing Genk heeft een akkoord bereikt met het Colombiaanse Atlético Nacional over de overgang van aanvoerder en international Daniel Munoz Mejia (24). Hij kan bij de Limburgers een contract van vier seizoenen tekenen met een optie op een vijfde.

“Daniel Muñoz is een energieke allround verdediger. Hij kan op alle defensieve posities terecht, ook op die van verdedigende middenvelder”, klinkt het in een persbericht van de club.

“Hij verhuisde pas vorige zomer naar topclub Nacional, de club van zijn hart en huidige leider in de Colombiaanse competitie, en werd er in geen tijd kapitein. De supporters droegen hem op handen, want als jonge tiener maakte Muñoz deel uit van de meest fanatieke supporterskern van de club. Ze noemden hem ‘la hincha de la cancha’: de supporter op het veld.”

Bij Genk vindt hij met Jhon Lucumí en Carlos Cuesta nog twee landgenoten terug. Voorlopig moet Daniel Muñoz nog in zijn thuisland blijven. Wanneer hij naar België mag vliegen is nog niet bekend.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.