Groen wil “moment van nationale rouw en samenhorigheid” op 21 juli

Groen wil “moment van nationale rouw en samenhorigheid” op 21 juli

Foto: BELGA

De partij Groen stelt voor om op 21 juli, de nationale feestdag, een “moment van nationale rouw en samenhorigheid” te organiseren. Dat zegt partijvoorzitter Meyrem Almaci. Zij pleit ervoor om op de nationale feestdag de overledenen van de coronacrisis te eren en hun namen voor te lezen.

Tegelijk wil Groen “de helden die samenleving draaiende hielden tijdens de crisis” in de bloemetjes zetten. Het gaat dan om de medewerkers uit de zorg en de medewerkers in de logistieke diensten, van vuilnisophalers tot postbodes of kassiers, en de veiligheidsdiensten.

“Nu de coronacurve naar beneden gaat en de samenleving stilaan heropstart, is het het moment om even stil te staan bij de mensen die hun leven verloren om en de helden van deze crisis te bedanken. We stellen voor om op 21 juli een moment van nationale rouw en samenhorigheid te organiseren”, zegt Almaci.

Groen vraagt ook om “de lessen van corona om te zetten in structureel beleid”. “Applaus alleen volstaat niet. Nu is het moment om werk te maken van investeringen in zorg en welzijn, van een stevig sociaal vangnet en een groen relancebeleid”, luidt het.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN