SP.A wil collectief rouwmoment voor coronadoden

Geraardsbergen - SP.A-Geraardsbergen neemt het voorstel van de Hoge Gezondheidsraad over die pleit voor een collectief rouwmoment. "Zo kunnen we erkenning geven aan de bijzondere wijze waarop velen in coronatijd afscheid hebben moeten nemen" zegt SP.A-gemeenteraadslid Emma Van der Maelen.

"Tijdens de voorbije gemeenteraad werd er reeds één minuut stilte gehouden voor de slachtoffers en de familie tijdens de coronacrisi en dat was een mooi gebaar" meent Van der Maelen. "Ook de inwoners moeten de kans krijgen om hun moeilijke momenten te delen. De Hoge Gezondheidsraad deed een voorstel waar de stad best op zou ingaan: een collectief rouwmoment organiseren om erkenning te geven aan de bijzondere wijze waarop velen in coronatijd afscheid hebben moeten nemen."

“Iedereen heeft in zijn familie of vriendenkring spijtig genoeg gemerkt dat een afscheidsplechtigheid slechts door enkele mensen mocht bijgewoond worden. Het afscheidsmoment bijwonen, een knuffel of schouderklopje en het verdriet kunnen delen zijn nochtans belangrijke elementen in het verwerkingsproces voor de nabestaanden. Door de coronacrisis waren net deze belangrijke elementen niet mogelijk. Vele nabestaanden geven dan ook aan dat er na de crisis een herdenkingsplechtigheid zal georganiseerd worden. Als stad kunnen we hier ook een rol in spelen" menen de Geraardsbergse socialisten.

"Dit zou natuurlijk maar plaatsvinden wanneer de veiligheidsvoorschriften dit toelaten. Maar het zou de nabestaanden en zorgverleners nu al een tikkeltje steun kunnen geven om te weten dat ze dit verdriet niet alleen dienen te verwerken."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio