Opnieuw heropflakkering coronavirus in het Waasland: 24 nieuwe besmettingen in woon-zorgcentrum

Opnieuw heropflakkering coronavirus in het Waasland: 24 nieuwe besmettingen in woon-zorgcentrum

Woon-zorgcentrum Briels is opnieuw zwaar getroffen door het coronavirus. Foto: dvk

Beveren-Waas / Melsele -

Sinds het begin van de week zijn twee Wase woon-zorgcentra getroffen door een heropflakkering van het coronavirus. Eerder werden in wzc Meulenbroek in Hamme al 20 nieuwe besmettingen gemeld en nu is wzc Briels in Melsele hetzelfde lot beschoren met 24 nieuwe besmettingen.

“Vorige week zijn twee medewerkers en twee bewoners ziek geworden, waarop alle personeelsleden en bewoners van twee verdiepingen opnieuw getest zijn”, legt algemeen directeur van Zorgpunt Waasland Tjeu van Diessen uit. “Daarbij zijn veertien bewoners en tien personeelsleden positief bevonden. Dat is slecht nieuws, maar nu we het weten, kunnen we zaken aanpassen en er rekening mee houden. Dus het is niet dramatisch.”

Contact met zieke

Hoe het coronavirus zijn weg opnieuw heeft gevonden naar wzc Briels is momenteel nog niet helemaal duidelijk, maar er zijn wel enkele mogelijke manieren ontdekt. “Sinds april is er altijd wel iemand in huis geweest die besmet was met covid-19. Daarnaast is er een personeelslid die contact heeft gehad met een zieke”, zegt van Diessen verder. “Tenslotte kan het zijn dat er tijdens het bezoek aan een palliatieve bewoner iets is misgegaan. Dat kan, want na acht weken zijn veel mensen minder voorzichtig geworden.”

Tot op heden is er nog geen telefoontje geweest van de contact tracers, die de besmette mensen moeten opvolgen. Momenteel zijn er 21 bewoners waarbij het virus is vastgesteld, waarvan er iemand al eens genezen was verklaard en nu opnieuw ziek is.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN