Helft buitenlandse bedrijven bezorgd om politieke instabiliteit

Helft buitenlandse bedrijven bezorgd om politieke instabiliteit

Dunkin Donuts besliste onlangs om in België te investeren. Foto: Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Van de buitenlandse bedrijven die in ons land een vestiging hebben, maakt bijna de helft zich zorgen over de politieke instabiliteit in het land. Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van de Belgische attractiviteit van consultancybedrijf EY.

De perceptie over de toekomstige aantrekkingskracht van België bij buitenlandse investeerders is nog nooit zo laag geweest. Voor bedrijven die nog niet in ons land zijn gevestigd, zijn de arbeidskosten de grootste drempel. En toch is België in 2019 wel aantrekkelijk gebleven voor buitenlandse investeerders: 267 nieuwe projecten leidden tot 5.401 jobs. België blijft zo vijfde in de Europese ranglijst, na Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje.

“De perceptie kan dan een vrij somber beeld geven, de eigenlijke investeringscijfers blijven wel zeer goed voor een klein land als België”, zegt Tristan Dhondt van EY België. “Dat er nog nooit zoveel nieuwe investeringsprojecten zijn geweest als in 2019, toont aan dat we ons eigenlijk in een betere positie bevinden dan vorig jaar en dat er een solide basis is gelegd voor groei de komende jaren.”

De investeringen gebeurden vooral in de verkoop- en marketingsector, de industrie en de logistiek.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN