"Ontsmettingsmiddel is niet echt romantisch, toch?"

Trouwlustige koppeltjes kunnen vanaf nu terecht in het Reinaertpark

Trouwlustige koppeltjes kunnen vanaf nu terecht in het Reinaertpark

Een springkasteel en zoveel volk hoort er niet bij, maar Destelbergen trouwt vanaf morgen wel in het Reinaertpark Foto: Geert Herman

Destelbergen - Burgemeester Elsie Sierens (Open VLD) had naar eigen zeggen te doen met de koppeltjes van wie ze de voorbije maanden het huwelijk mocht afsluiten in erg beperkte kring. Vanaf zaterdag heeft ze daar een vrolijker oplossing voor gevonden.

"Ik vond het een van de triestige dingen, die huwelijken in de volle coronatijd", zegt de burgemeester van Destelbergen. "Eerst met het koppel en de getuigen, daarna met de koppels, de getuigen en hun ouders en kinderen. Nu is de groep verruimd tot dertig personen, maar is er een ander nadeel: het gemeentehuis wordt zo grondig gepoetst dat het ook bij het binnenkomen in de trouwzaal naar ontsmettingsmiddel ruikt. Echt romantisch vind ik dat nu niet, daarom wijken we vanaf morgen zaterdag uit naar de buitenlucht, in ons Reinaertpark. Zeker met de gunstige weersomstandigheden van deze dagen, zal dat een stuk aangenamer zijn. We zetten de stoelen er natuurlijk ook naar de normen van social distancing. Het eerste koppel dat zaterdag in openlucht trouwt, was alvast heel erg verrast en opgetogen over ons voorstel."

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio