SP.A pleit voor horeca- en terrassenplan

SP.A pleit voor horeca- en terrassenplan

Foto: if

Geraardsbergen - Nu de heropening van de horeca stilaan in zicht komt pleit SP.A-gemeenteraadslid Geert De Chou ervoor om werk te maken van een stedelijk plan om de horeca te steunen door onder meer extra ruimte voor terrassen te creëren.

"Laat ons hopen dat  de horeca vanaf 8 juni mag heropenen. Als we willen dat de horecazaken evenveel volk kunnen ontvangen en dat in combinatie met regels rond afstand houden dan zal er creativiteit en vindingrijkheid aan te pas komen" meent De Chou.

"Ik verwijs naar het terrasplan van Kortrijk maar ook andere steden waar de bestaande terrassen worden uitgebreid  en waar  straten en pleinen worden afgezet om extra ruimte te creëren. Economisch is dit van levensbelang want als we willen dat meer burgers hun vrije tijd in eigen stad doorbrengen en op die manier de lokale handelaars steunen dat moeten we alle zeilen bijzetten om dit veilig en comfortabel te laten doorgaan."

"Dit jaar biedt de kansen om als stad te tonen dat vakantie in eigen streek ook aangenaam kan zijn. Ik roep het bestuur dan ook op om dringend werk te maken van een terras- en horecaplan in samenspraak met de uitbaters."

De Chou denkt dat er haast mee gemoeid is. "We zijn immers al eind mei. Als we de lokale horeca-uitbaters perspectief willen bieden dan moeten we hen nu iets aanbieden. Zeker als ik merk dat verschillende andere steden reeds klaar zijn met hun plan dan denk ik dat we meer dan een tandje moeten bijsteken."

Schepen An Panis (Open VLD) meldt dat er werk van gemaakt wordt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio