Formule 1-team Williams staat te koop

Formule 1-team Williams staat te koop

Foto: REUTERS

Het Formule 1-team Williams is te koop. Dat maakte het overkoepelende bedrijf bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Williams leed een verlies van bijna 15 miljoen euro en vreest dit jaar als gevolg van de coronacrisis voor nog grotere financiële problemen. Het bedrijf onderzoekt allerlei mogelijkheden, waaronder verkoop van de renstal. Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden.

Williams, een roemruchte renstal in de Formule 1 die negen wereldtitels pakte bij de constructeurs en zeven wereldkampioenen leverde, verkeert ook in sportief opzicht in de problemen. Het team van Sir Frank Williams heeft twee slechte jaren achter de rug. De coureurs George Russell en Robert Kubica reden vorig seizoen vrijwel steeds achteraan. Alleen Kubica wist 1 punt te scoren voor het WK.

Williams maakte ook bekend dat het per direct afscheid heeft genomen van hoofdsponsor ROKiT. Het is de bedoeling dat het Formule 1-seizoen in juli van start gaat, vier maanden later dan gepland. De eerste tien Grote Prijzen werden afgelast of geannuleerd. Voorlopig staat de herstart gepland in Oostenrijk met een GP op 5 juli op de Red Bull Ring in Spielberg. De GP van België in Spa-Francorchamps staat nog altijd op 30 augustus geprogrammeerd (achter gesloten deuren).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.