Celebs

Camila Cabello openhartig over mentale gezondheidsproblemen: “Als ik huilend in de auto zit dan plaats ik dat niet op Instagram”

Camila Cabello openhartig over mentale gezondheidsproblemen: “Als ik huilend in de auto zit dan plaats ik dat niet op Instagram”

Foto: EPA-EFE

Zangeres Camila Cabello heeft een angststoornis. Dat schrijft de Cubaans-Amerikaanse neer in een lange brief voor het Amerikaanse tijdschrift ‘WSJ’ in het kader van de Mental Health Month.

De zangeres bevestigt dat ze haar angsten altijd heeft verborgen, ook op Instagram. “Als ik huilend in mijn auto zit te praten met mijn moeder plaats ik daarvan geen foto op sociale media”, schrijft Cabello. “Ook de momenten dat ik samen met haar boeken zit te lezen over obsessieve-compulsieve stoornissen (OCD) hou ik liever privé. Hetzelfde met mijn niet-aflatende angsten, die mijn leven bijzonder zwaar maakten.”

Schaamte

De 23-jarige zangeres hield alles geheim uit schaamte. “Ik wilde niet dat mensen ontdekten dat ik me zwak voelde. Sommigen dachten dat ik sterk, capabel en zelfverzekerd was: ik wilde de mensen die het meest in mij geloofden niet teleurstellen.” Het stemmetje in haar hoofd dwong haar om de schijn op te houden. “Ik dacht dat als ik eerlijk was over mijn mentale gezondheidsproblemen en interne strubbelingen dat de mensen dan zouden denken dat er iets mis met me is. Ik was bang dat ze dachten dat ik het allemaal niet meer aankon.”

Dankzij meditatie, ademhalingsoefeningen en cognitieve gedragstherapie gaat het intussen beter met de zangeres. “Mijn angsten ontnamen me heel lang het plezier in het leven. Ook tastten ze mij humor, creativiteit en vertrouwen aan.” Maar die negatieve relatie heeft de zangeres omgebogen. “Mijn angsten en ik zijn goede vrienden. Ik luister ernaar omdat ik weet dat ze er alleen voor probeert te zorgen dat ik veilig ben. Maar aan de andere kant geef ik ze ook niet té veel aandacht. Ik laat haar zeker niet meer voor mij beslissen.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees