Roger Kesteloot stopt als topman van De Lijn

Roger Kesteloot stopt als topman van De Lijn

Roger Kesteloot Foto: Kioni Papadopoulos

Roger Kesteloot stopt eind dit jaar als topman van De Lijn, zo bevestigt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij aan onze redactie.

Het mandaat van Kesteloot liep normaal tot 30 april 2022. Maar eind dit jaar geeft hij de fakkel door aan zijn opvolger of opvolgster. Hij zal dan nog vier maanden de nieuwe directeur-generaal bijstaan, waarna hij De Lijn zal verlaten. “Het is een weloverwogen beslissing, een die ik uit eigen initiatief genomen heb”, aldus Kesteloot

”Ik blijf als directeur-generaal aan tot eind dit jaar. Zo kan ik nog een aantal zaken goed afronden, zoals het proces van basisbereikbaarheid, de benchmark met de private sector”, aldus Kesteloot. Hij geeft ook aan dat hij nadien nog tot eind april bij het bedrijf blijft, “om mijn opvolger of opvolgster bij te staan en de overdacht goed te laten verlopen”.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) bevestigt dat Kesteloot haar heeft gecontacteerd en laten verstaan dat hij vroegtijdig een einde wilde maken aan zijn mandaat.

“Meneer Kesteloot heeft zich geëngageerd voor een goede overdracht van dossiers en kennis naar de volgende directeur-generaal. Als bevoegd minister van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn kijk alleszins positief terug op een goede samenwerking met de heer Kesteloot”, aldus Peeters.

Corrigeer

NIEUWS