'Rampfotografen' dodelijk ongeval moeten zich verantwoorden voor rechter

'Rampfotografen' dodelijk ongeval moeten zich verantwoorden voor rechter

Foto: DVH

Gent / Destelbergen -

Vier rampfotografen die vorig jaar foto’s namen van een dodelijk ongeval in Destelbergen, moeten zich verantwoorden voor de rechter. Dat heeft de Gentse raadkamer vrijdag beslist. De vier staan terecht voor de schending van privacy nadat ze beelden op sociale media verspreidden.

Op de Dendermondsesteenweg reed op 20 juli vorig jaar rond 8.30 uur een wagen met vier jongeren tegen een verlichtingspaal. Passagier Jens Hamerlinck (20) kwam om het leven en een andere passagier verkeerde in levensgevaar. Maar dat hield de rampfotografen niet tegen. Al snel circuleerden beelden van de slachtoffers op sociale media.

De lokale politie van Rhode-Schelde startte een onderzoek, vier fotografen werden geïdentificeerd. De raadkamer in de rechtbank van Gent heeft vrijdag beslist dat zij voor de rechter moeten komen, voor schending van privacy. “De familie vraagt een principiële straf voor de vier”, zegt advocaat Michael Verstraeten die instaat voor de familie. Het dodelijk ongeval zal voor de politierechtbank verschijnen. Uit het eerste onderzoek van het parket bleek dat de bestuurder te snel aan het rijden was op het moment van het ongeval. Bovendien was hij onder invloed van alcohol, aldus het parket. De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Voor beide rechtszaken is nog geen datum van de eerste zitting gekend.

Corrigeer

NIEUWS