Twee Gentse corona-spuwers in twee dagen tijd

Twee Gentse corona-spuwers in twee dagen tijd

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Op twee dagen tijd werden twee personen die iemand in Gent bespuwden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De ene, een 18-jarige Gentenaar, mocht na verhoor beschikken. Een 52-jarige Gentenaar blijft aangehouden.

Twee Gentse ‘corona-spuwers’ hebben zich voor de onderzoeksrechter mogen verantwoorden. Aan de Kleine Vismarkt in Gent vond woensdagavond rond 20.50 uur het eerste incident plaats. Toen een voetganger wou oversteken, sneed een 18-jarige maaltijdbezorger op een bromfiets hem aan hoge snelheid de pas af. Wanneer de voetganger zijn onbegrip toonde, keerde de bromfietser terug en begon te roepen en schelden.

In de kerk

Een koppel die voorbij wandelden, mengden zich in de discussie die uit de hand liep. De verdachte spuwde richting het koppel. Na het spuwen snelde de verdachte aan hoge snelheid weg op zijn bromfiets. Even later keerde hij terug en gooide nog een ei naar het koppel. De jongeman kon gevat worden. Het parket van Oost-Vlaanderen besloot de verdachte voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Gent, hij mocht na verhoor door de onderzoeksrechter beschikken.

Enkele mensen die aan het werk waren in de kerk op het Heilig-Hartplein ter voorbereiding van de voedselbedeling, kregen donderdagochtend te maken met een 52-jarige spuwer. Rond elf uur probeerden twee mannen de kerk te betreden en vielen de aanwezigen lastig. Eén van de aanwezigen vroeg aan de twee mannen om zijn collega’s in de kerk met rust te laten en weg te gaan. Hierop werd één van hen verbaal agressief en spuwde enkele keren in de richting van het slachtoffer en riep “corona”. De politie werd gecontacteerd die even later de spuwer konden arresteren. Hij werd ook voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besloot hem aan te houden.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN