Elisabet uit ‘De mol’ heeft eerste single klaar: “Met een cocktail zou ik er zelf op dansen”

Elisabet uit ‘De mol’ heeft eerste single klaar: “Met een cocktail zou ik er zelf op dansen”

Dat spoedarts Elisabet Haesevoets (34) een stukje kan zingen, bewees ze al tijdens haar deelname aan ‘De mol’. Nu heeft ze met ‘All it takes’ ook een eerste single klaar. “Ik leid het leven dat ik wil. Als mensen mij niet kunnen hebben, is dat maar zo.”

Dat ze daar heel nuchter in is, wil ze graag benadrukken. En dat ze geen zangcarrière ambieert. “Als dit liedje geen succes heeft, is dat geen drama.” Maar tegelijk is Elisabet Haesevoets erg benieuwd om te horen wat we vinden van All it takes, haar debuutsingle die ze samen met producers Critix (Michaël Cuypers) en Salvo (Tjörven Peeters) inblikte.

Ze kan gerust zijn: All it takes is een zomerse, catchy liefdessong. Opgewekte dancepop waarbij de zang gelukkig ’ns niét kraakt onder Auto-Tune en andere kunstgrepen. “Uiteraard vind ik het zelf ook een leuk lied, anders had ik er niet aan meegewerkt. Met een cocktail erbij zou ik er zo op dansen. We hebben het uitgestuurd naar alle radiozenders en zien wel wat ervan komt. Maar ik respecteer ieders mening. Ik heb vriendinnen die het minder vinden, en we kunnen nog steeds door één deur. (lacht) Dat is iets wat ik heb geleerd: kan je mij niet hebben, dan is dat zo. Ik leef het leven dat ik wil.”

Elisabet uit ‘De mol’ heeft eerste single klaar: “Met een cocktail zou ik er zelf op dansen”
Foto: IF

Eigen praktijk

Dat Haesevoets een stukje kan zingen, mocht vorig jaar al blijken tijdens haar deelname aan De mol. Het was zo dat ze op de radar kwam, al had ze al een verleden in klassieke zang en piano en zong ze eerder in een coverbandje. “Het nummer is in september opgenomen en zou aanvankelijk in februari worden uitgebracht. Mijn persoonlijke agenda doorkruiste die plannen en toen kwam corona. Nu goed, deze mooie dagen zijn eigenlijk veel geschikter voor de release. Alleen de plannen voor een videoclip hebben we moeten opbergen.”

Optredens zijn voorlopig niet gepland, “maar alles is bespreekbaar”. En voor een eventueel vervolg ligt al een idee op tafel, al wordt eerst de ontvangst van dit lied afgewacht. “Ik heb momenteel toch de handen vol. Ik heb de voorbije twee jaar een opleiding in de esthetische geneeskunde gevolgd en start weldra een eigen praktijk.”

‘All it takes’ komt maandag 1 juni uit.

Elisabet uit ‘De mol’ heeft eerste single klaar: “Met een cocktail zou ik er zelf op dansen”
Corrigeer

NIEUWS

Over De mol

De mol is een programma van Woestijnvis dat wordt uitgezonden op Vier. In het programma vertrekken tien kandidaten op reis naar een onbekende bestemming. Daar moeten ze aan de hand van opdrachten proberen zo veel mogelijk geld te verdienen. Eén van de kandidaten saboteert de boel: hij is 'de mol'.

Het eerste seizoen van 'De mol' was in 1998 te zien op Eén en werd gepresenteerd door Michiel Devlieger. In 2000 en 2003 volgden nog twee seizoenen op de openbare omroep. Vanaf 2016 wordt het programma gepresenteerd door Gilles De Coster en keert het jaarlijks terug op Vier.

Mollen: Magda Ral (Frankrijk, 1998), Hugo Daemen (Spanje, 2000), Marc Simons (Italië, 2003), Gilles Van Bouwel (Argentinië, 2016), Eline Michiels (Zuid-Afrika, 2017), Pieter Delanoy (Mexico, 2018)