Dwars door het Hageland zoekt weer deels de onverharde wegen op en gaat door op 15 augustus

Dwars door het Hageland zoekt weer deels de onverharde wegen op en gaat door op 15 augustus

Foto: ggm

De organisatoren van Dwars door het Hageland (cat. 1.Pro) hebben van de Internationale Wielerunie UCI officieel de toestemming gekregen om hun wedstrijd te organiseren op zaterdag 15 augustus. Dat deelde de organisatie vrijdag mee.

De startplaats blijft Aarschot, de aankomstzone ligt in Diest. Dwars door het Hageland wordt deels gereden op onverharde wegen, bospaden en grindwegen. De wedstrijd was oorspronkelijk voorzien voor 17 juni, maar dat kan door de coronamaatregelen niet doorgaan.

De organisatoren hopen nu ook van de bevoegde instanties het licht op groen te krijgen voor hun nieuwe datum. Als dat gebeurt, wordt Dwars door het Hageland de eerste wielerwedstrijd na de lockdown in ons land. “En een aantrekkelijke voorbereiding voor de WorldTeams op de gewijzigde najaarskalender”, klinkt het in een persbericht.

Vorig jaar kwam Kenneth Vanbilsen als eerste over de aankomst in Diest. De Letlander Krists Neilands (2018) en de Nederlanders Mathieu van der Poel (2017) en Niki Terpstra (2016) zijn de andere namen op de nog jonge erelijst.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.