Trouwzaal heeft door ontsmetting iets weg van een tandartspraktijk

Björn en Karen trouwen in het Reinaertpark: "Droom in vervulling dankzij corona"

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

1 / 12
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Björn Tanghe en Karen Vandewaetere zijn zaterdagmorgen onder een stralende zon getrouwd in het Reinaertpark achter het gemeentehuis van Destelbergen. Het voorstel kwam van burgemeester Elsie Sierens (Open VLD) die huwen in een ontsmette trouwzaal maar niets vond: "Het was alsof we in een tandartspraktijk aan het werk waren, de buitenlucht is de beste geurverfrisser", klonk het. En Björn en Karen, die hadden meteen een coronadroom die in vervulling ging.

Geert Herman

Voor trouwkoppels is het al geen evidente periode om nu te huwen: de omstandigheden laten weinig toe. Een feest blijft uit, het aantal aanwezigen is beperkt, de social distancing maatregelen moeten gerespecteerd worden en ook de receptie na de plechtigheid mag niet doorgaan", zegt burgemeester Elsie Sierens. "Komt daarbij dat ons gemeentehuis heel erg goed gepoetst wordt, waardoor er tot in de trouwzaal een geur van ontsmettingsmiddel hangt. Ik vond dat net iets te klinisch om daar een warm moment in te vieren. Daarom stelde ik aan onze eigen veiligheidscel voor om de plechtigheden buiten in ons kasteelpark te organiseren. Ook van de Vlaamse Instantie bevoegd voor Burgerlijke Stand kreeg ik meteen groen licht. Ik denk dat Marc Van Ranst fier zal zijn op Destelbergen", grapte ze.

En zo geschiedde dus, met Björn en Karen die onder ruime persbelangstelling de spits mochten afbijten. De hele bubbel aan genodigden hadden ze net niet opgebruikt, want er waren in totaal 24 familieleden en vrienden op de plechtigheid, terwijl er momenteel 30 toegelaten zijn. Daaronder naast de ouders en de getuigen ook hun vier kinderen Robin, Brian, Mathew - die even burgemeester mocht spelen - en Kayen. "Eigenlijk had ik er altijd al van gedroomd om buiten te kunnen trouwen", vertelde de zorgkundige van wzc Kouterhof, die al meer dan 20 jaar samen is met haar kersverse echtgenoot. "Uitstellen door corona hebben we nooit overwogen, de datum lag vast, al was er geen speciale betekenis aan verbonden.Wel jammer dat er nu geen groot feest mogelijk is, maar dat doen we zeker volgend jaar. Hopelijk is er tegen dan al groen licht voor festiviteiten", klonk het achteraf bij Björn. Na het ja-woord nam het koppel met de familiebubbel ook nog de tijd om in het schilderachtige Reinaertpark foto's te nemen van hun mooiste dag.

Volgende week zaterdag is er opnieuw een huwelijk in openlucht in het Reinaertpark. "Trouwkoppels zijn natuurlijk vrij in hun keuze, wie een scenario wil in de trouwzaal, kan dat natuurlijk ook", aldus de burgemeester. "Maar met het weer van deze weken is dit toch wel een prachtige optie. Naargelang van het tijdstip van de dag - tegen de middag zou het al een stuk warmer zijn geweest - kunnen we de locatie in het park ook aanpassen, er is ruimte, en er zijn genoeg schaduwrijke hoekjes ook wanneer het te tropisch zou worden."

Björn en Karen mochten hun 'ja zeker' en 'met veel plezier'- antwoord uiteraard bezegelen met een innige kus. Het flesje bubbels bleef dicht, maar dat kreeg het kersverse koppel mee om in hun eigen bubbel van te genieten.

[Beschrijving: Logo Gemeente Destelbergen]

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio