De Bruyne’s persoonlijke kok toont hoe hij een ‘Kevin Carbonara’ maakt, met één ‘magisch’ ingrediënt

Een topsporter kan niet zonder een gebalanceerd dieet. Ook een vedette zoals Kevin De Bruyne niet. En dus heeft de Rode Duivel een persoonlijke chef, Jonny Marsh. Die werd deze week door de BBC gevraagd om een pasta carbonara klaar te maken zoals ‘KDB’ het graag heeft. Het werd een Italiaanse klassieker met een twist.

LEES OOK. Ligt deze persoonlijke kok aan de basis van het succes van De Bruyne? “Kevin is fitter dan hij ooit geweest is”

Na een periode als succesvolle Youtube-kok trok Marsh de zee op als chef op een luxejacht. Daar kreeg de microbe van persoonlijk koken hem te pakken. “Ik was al zes maanden mijn cv aan het rondsturen tot ik op een dag een telefoontje kreeg van een medewerker van Man City. Kevin De Bruyne had een Kerstmaaltijd van doen.”

Nu is de 29-jarige Brit is de persoonlijke chef-kok van De Bruyne, rechtsback Kyle Walker en middenvelder Ilkay Gundogan. Marsh focust op smaakvolle vetarme voeding die er bovendien voor zorgt dat voetballers sneller recupereren. Hij gebruikt ook geen olie om te koken.

Voor de ‘Kevin Carbonara’ maakt Marsh gebruik van pasta, drie eieren, parmezaankaas, look, tijm, peterselie en - het geheime ingrediënt - rode bietensap. Dat laatste geeft de pasta carbonara van De Bruyne een paarse kleur. Smakelijk!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen