Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na feestje in Spanje

Prins Joachim, de jongste zoon van prinses Astrid, heeft donderdag positief getest op het coronavirus, nadat hij dinsdag een feestje bijwoonde in de Spaanse stad Cordoba. Dat bevestigt het koningshuis aan onze redactie. Volgens de krant ‘El Confidencial’ waren op dat feestje 27 personen aanwezig, wat een inbreuk op de Spaanse coronamaatregelen zou inhouden.

Jef Van Hoofstat, Wim Dehandschutter

Prins Joachim (28) zou zondag met een lijnvlucht vanuit België naar Madrid gevlogen zijn, en vandaar met een hogesnelheidstrein naar Cordoba zijn gegaan. Hoewel er weinig bekend is over het privéleven van de prins, is wel geweten dat hij al jaren een relatie heeft met de Spaanse Victoria Ortiz Martinez-Sagrera uit die zuidelijke stad, waar hij momenteel ook stage loopt bij een bedrijf. In theorie had de prins vervolgens 15 dagen in zelfquarantaine moeten gaan, maar dat is blijkbaar niet gebeurd.

Volgens de krant ‘El Confidencial’, dat de hand kon leggen op een intern document van de Andalusische overheid, hielden 27 mensen daar dinsdag een feestje “voor aristocraten” in een privéwoning. Nochtans zijn bijeenkomsten met meer dan 15 gasten nog steeds verboden in Spanje. Nog volgens de krant zou de zaak aan het licht zijn gekomen omdat Joachim een dag later symptomen van Covid-19 vertoonde, en donderdag een positieve test op het coronavirus aflegde.

Omdat er mogelijk “een onregelmatigheid was met betrekking tot het aantal personen dat aanwezig was” heeft de Andalusische regering de lokale autoriteiten intussen opgedragen om een onderzoek te openen. De 27 aanwezigen moeten intussen allemaal in quarantaine.

© El Confidencial

bekijk ook

Parket bevestigt: elf personen aanwezig op “rustige barbecue met 8 man” met Dries Van Langenhove

Furieuze prinses Astrid maakt ruzie met protocolchef tijdens défilé

Ook Prinses Eléonore mag terug naar school en wordt persoonlijk afgezet door papa Filip

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer