Sinksen 20: volgt straks de meest digitale editie live

Sinksen 20: volgt straks de meest digitale editie live

Foto: rr

Sinksen 20 is een bizar festival. Niemand mag uit zijn kot want het speelt zich voornamelijk af op de computer. Daar ga je ook best achter zitten als je het openingsprogramma vanavond vanaf 21.30 uur goed wil volgen. Fred Hush, 2KG Hoofdvlees, JTOTHEC dj-set, Mr. Brown, de winnaars van de dj@homecontest, de finalisten van Road Rock en een sessie van Kortrijk Drumt. Ze komen dit weekend aan bod. We verzwijgen een aantal optredens tijdens de openingsavond omwille van de veiligheidsmaatregelen. Een samenscholing mag niet. Maar je kent die artiesten wellicht allemaal: één ervan is wereldberoemd in Vlaanderen. Als er vuurwerk knalt in het Magdalenapark, dan ga je het over gans Kortrijk zien en horen. En zelfs de deelgemeenten van Kortrijk worden niet vergeten. Nietwaar Kooigem?

Organisator Gaëlle Verlinde: “Nadat we eerder al namen als Compact Disk Dummies, Brihang, DJ Lotto, Wim Opbrouck, Allez, Chantez!, Matthias Speybrouck en Klaas Lauwers aankondigden, maakt Sinksen zijn programma van deze in-uw-kot-editie volledig met een resem dj’s: Fred Hush, 2KG Hoofdvlees, JTOTHEC dj-set, Mr. Brown en de winnaars van de DJ@homecontest. Een jury bestaande uit DJ SNS, Santy M. en 2KG Hoofdvlees beluisterde alle inzendingen en selecteerde dj CTRL, dj Edwurds en Djones als jong en beloftevol, maar vooral als de winnaars. Zij mogen op Sinksen hun set draaien via livestream.” 

Geen Sinksen zonder een beentje los te zwieren. Met de bekendmaking van enkele dj’s is het programma van deze Sinksen in de wolken volledig. 2KG Hoofdvlees zorgt ervoor dat na een concert van Compact Disk Dummies niets stilvalt.

Hij zal trakteren op een set voordat Fred Hush de nacht inleidt. Op maandag 1 juni zal JTOTHEC een dj-set voorzien meteen na het concert van Brihang. Afsluiter van het Sinksenweekend is Mr. Brown. Alle concerten en dj’s zullen via een livestream te volgen zijn. 

Road Rock, het muziekconcours dat jaarlijks tijdens Sinksen in Boerenhol plaatsvindt, moest omwille van de gekende redenen zijn plannen veranderen. Voor deze editie verplaatsten ze hun opzet naar Radio Sinksen! Op zondag 31 mei van 13 tot 14 uur zal er een Road Rock uurtje zijn op Radio Sinksen, waarbij je van thuis uit een invloed hebt op wie de winnaar van deze editie wordt. Kortrijk Drumt heeft een nummer over Kortrijk in tijden van corona gemaakt. De primeur brengen ze maandag 1 juni tijdens Sinksen live op de radio. 

Winnaars dj@homecontest

De voorbije weken zonden verschillende jonge Kortrijkse dj’s hun set in en vochten zo om een plaats op het podium van de dj@homecontest. De prijs? Materiaal en een plaats op het programma van de Sinksenfeesten. De jury bestaande uit DJ SNS, Santy M. en 2KG Hoofdvlees beluisterden alle inzendingen en kozen DJ CTRL, DJ Edwurds en DJones als winnaars.

DJ CTRL is een jonge gepassioneerde dj uit Kooigem. Hij heeft geen schrik om creatief om te gaan met hot cues en loops en kiest voor zowel klassiekers als stevige danceplaten. Naast dj’en is hij ook een hobby-producer, zo heeft hij al enkele remixes, mashups en eigen songs gemaakt. Dj Edwurds is een allround dj die het kot graag op stelten zet. Hij deed al mee aan enkele contests en viel telkens in de prijzen. Mashups mixt hij het liefst van al live. Af en toe durft hij ook wel grijpen naar plaatjes uit de oude doos. DJones aka Jonas Nuttin is 16 jaar en is resident dj in Café 56 en Koala Klub in Kortrijk. Hij won eerder al dj contests van MNM en Studio Brussel waardoor hij mocht draaien in de Versuz in Hasselt. Beatmatchen en een clubsfeertje neerzetten kan hij als de beste. De dj-sets zullen via livestream beschikbaar zijn.

Kelly Detavernier, schepen van Evenementen: “Klinkende namen, bruisende jongeren en vertrouwde concepten brengen een mooi gevuld programma tot bij jullie.” Trap met Het Nieuwsblad het feestweekend officieel op gang op zaterdagavond vanaf 21 uur.

Oproep: Leg de luch an en mak zoveel meugelijk lawaai!

Wim Opbrouck, de gastheer van Sinksen20, lanceerde afgelopen week een oproep naar de inwoners van Groot-Kortrijk. De Sinksenfeesten zijn van ons allemaal. Daarom roept hij iedereen op om op zaterdagavond 30 mei mee te doen met het openingsspektakel. Vanaf 21.30 uur krijg je warme Kortrijkse stadstelevisie via www.sinksen.be. Maar openen, dat doet hij en de inwoners met een knal: om 22.30 uur steken Kortrijkzanen zoveel mogelijk licht aan en maken ze kabaal. Opbrouck: “Zo openen we allemaal samen deze digitale coronaproof versie van de Sinksenfeesten met een krachtig signaal van positiviteit en verbondenheid.”

www.sinksen.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio